Поетесата Румяна Пелова удиви брезничани със стиховете си, а специалистът по Фън Шуй Ина Май Джар сподели съвети за здравето

Поетесата от Перник Румяна Пелова представи четири стихосбирки пред брезничани в Общинския исторически музей. Това сподели за читателите на Zapadno.com директорът на музея Аниела Асенова.

Румяна Пелова представи най-новата си стихосбирка “Светлина в раните“ и още три нейни книги събрали красотата на поезията. От рано сутринта поетесата е пропътувала дългият път от град Бургас, където е представила “Светлина в раните”, за да запознае брезничани с поезията си.

Представянето премина при голям интерес, а някои от присъстващите си закупиха най-новата книга на Румяна Пелова. По време на събитието залата в музея беше пълна с брезничани, сред които имаше и правостоящи. Специалистът по Фън Шуй Ина Май Джар разгледа експозицията в музея и беше удивена от това, с което разполагаме и показваме. И двете дами се допълниха – едната сподели мисли за душевното здраве, а другата – за физическото здраве. В чест на предстоящия празник Еньовден говорихме и за билките. На срещата бяха Имаме идея да проведем втора среща с Румяна Пелова и Ина Май Джар, разказа Аниела Асенова.

Румяна Пелова е родена на 12 май 1967 година в град Перник. По професия  е електротехник и в последните 25 години е работила като такава в черната металургия. Литературата и в частност поезията са нейно хоби. С писане на стихотворения се занимава още от дете, като поезия е започнала да твори на 16 години. През 90-те години има публикации в регионалните вестници, но никога това не й е било самоцел, тоест стремежът й не е бил да се популяризира чрез тях.

Ина Май Джар е майстор по философия, завършила в Санктпетербург, практикуващ фрилансур-основател на българската школа по Фън Шуй – Вритра. Тя създава програма, която активира българския ген и му помага да се справи с предизвикателствата.

Снимки: Ваня Иванова

Виж също...

Loading...