Фотоизложбата „Нашият Брезник – минало и настояще” ще покаже как се е променил града през годините, а етнографска експозиция ще представи бита на Брезнишко

Фотоизложбата „Нашият Брезник – минало и настояще” ще бъде представяне в Общинския исторически музей, предаде репортер на Zapadno.com.

“Няма да издавам подробности, но изложбата ще бъде много интересна. В експозицията ще бъде показан старият и новият Брезник. Тя ще съпостави места и къщи в Брезник от миналото и настоящето.”, каза директорът на музея Аниела Асенова.

Паралелно с откриването на фотоизложбата на втория етаж на музея ще бъдат показани земеделски сечива и инвентар от Брезнишко. „Всичко, което притежаваме и което е разкрито от археолозите ще бъде показано. Имаме стари земеделски предмети. Изложбата се организира във връзка с Видовден.”, допълни още Аниела Асенова.

Изложбата ще бъде открита на 22 юни (четвъртък) от 17 часа. Експозицията ще бъде подредена в музея за един месец.

Инициативата съпровожда Граовския събор “Видовден”, който е запазена марка за Брезник. Тази година “Видовден” ще се проведе в дните 23, 24 и 25 юни, а от утре (20 юни) започват съпътстващите прояви свързани с празника.

Виж също...

Loading...