Брезнишки и трънски земеделци ще се присъединят към организацията на “Обединени Български Животновъди”, която ще проведе среща в Перник

Брезнишки и трънски земеделски производители ще се присъединят към организацията “Обединени Български Животновъди”. В обединението освен животновъди участват земеделци, фермери и пчелари. Идеята е хората занимаващи се с българско земеделие да станат по-силни чрез организацията и проблемите им да достигат до управляващите. Това поясни земеделецът от Брезнишко Венцислав Митков.

От “Обединени Български Животновъди” ще проведат среща със земеделци от Пернишко. Събитието е насрочено за петък (23 юни) от 15 часа в пернишкия хотел “Елит”. На срещата присъстващите могат да дискутират теми или проблеми свързани с дейността им. Паралелно със срещата в хотела ще се проведе курс “Хуманно отношение към животните”. В курса могат да участват животновъди, които желаят да получат полезни съвети свързани с животните им.

В дневния ред на срещите е заложена важна точка, чрез която присъстващите ще бъдат подробно запознавани с устава, целите и задачите, които “Обединени Български Животновъди” си поставя и реализира. Чрез презентация ще бъде показана цялостната дейност, както и постигнатите резултати от нея до момента.

“Членският внос не е голям – 10 лева за физически лица и 200 лева за фирми. Около 20 човека от Брезнишко изявиха желание да се включат и около 10 от Трънско.”, сподели Венцислав Митков.

Събитието е част от поредица срещи, които “Обединени Български Животновъди” организират в различни региони на страната. Срещите ще продължат до 7 август. В графика са включени градовете: Ловеч, Перник, Смолян, Плевен, Пловдив, Кърджали, Кюстендил, Шумен, Ямбол и София област. 28 нови членове се присъединиха към организацията при първата среща, която се проведе в град Смолян.

Виж също...

Loading...