Полицаите от Районните управление на Брезник и Трън замениха униформите със спортни екипи във футболен турнир посветен на празника на МВР

По случай на 5 юли – професионалния празник на МВР, ОДМВР организира турнир по футбол. В турнира участват 10 отбора, от тях 8 от полицията, един на пожарната и специално участие на Община Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

Турнирът бе открит вчера от полицаите от Брезник. За съжаление те загубиха от колегите си от Второ Районно управление “Полиция” – Перник с 2 : 1. В друга среща провела се в понеделник вечерта трънските полицаи завършиха с 4 : 4 срещу БОП.

Днес отборът на брезнишката полиция победи с 2 : 1 Първо Районно управление-Перник.

Турнирът ще продължи до края на месеца. Финалът ще бъде на 30 юни. Мачовете са всяка сутрин от 9:00 и 10:00 часа на изкуствения терен под стадион “Миньор” в град Перник.

МВР е едно от първите министерства, създадено след Освобождението на България през 1878 година и възстановената българската държавност. На 28 февруари 1879 година княз Александър I Батенберг издава Указ 1, с който назначава първото българско правителство на Княжество България с министър-председател, министър на вътрешните дела и управляващ Министерството на народното просвещение Тодор Бурмов.

Виж също...

Loading...