Първият началник на пощата в брезнишкото село Режанци – Борислав Христов чества 90 години с приятели – ВИДЕО + СНИМКИ

Видният брезничанин Борислав Христов отбеляза 90-годишния си юбилей с приятели от пенсионерски клуб “Белите брези”. Честването се случи днес в малкия салон на брезнишкото читалище “Просвещение-1870”, предаде репортер на Zapadno.com.

Борислав Христов или Бай Боре, както го наричат повечето хора в Брезник и региона, е първият началник на пощенската станция в брезнишкото село Режанци, където е и роден. Той е бил назначен на пощата в селото през 1947 година. Специално за тържествен повод семейството на Бай Боре беше отправило поздравителен адрес, в който беше описан животът на юбиляря.

Поздравлението беше прочетено от председателя на пенсионерския клуб Таня Лумбарова.
След словото бяха запалени свещичките на торта с надпис “Честит юбилей Борис 90 г”. Пред празничната торта юбилярят вместо да си пожелае нещо за себе си отправи пожелание всички негови гости да са живи, здрави и да го надживеят. Таня Лумбарова каза на Бай Боре да занесе тортата у дома, където да я сподели с роднините си. Като подарък от клуба той получи плик с парична сума, с която да си купи каквото пожелае.

Борислав Христов е сред най-обичаните възрастни жители на Брезнишко. На 16 май тази година той навърши 90 години. Тогава негови приятели му организираха тържество в Общинския исторически музей. Традицията на пенсионерски клуб “Белите брези”, в който членува и Бай Боре е да се организират тържества за рожденниците, които отбелязват кръгли годишнини. Празненствата се отбелязват през следващия месец, след навършването на годишнината.

Вижте какъв е поздравителният адрес от семейството на Борислав Христов във видеото на Zapadno.com:

Разгледайте снимки от събитието:

Виж също...

Loading...