С пълна сила тече подготовката за Граовския събор “Видовден” в Брезник – освежават пътната маркировка, косят тревните площи и мият улици – СНИМКИ

Подготовката за предстоящия Граовския събор “Видовден” в град Брезник тече с пълна сила. Във въздуха на града се усеща предпразничната атмосфера на лятното събитие, което е запазена марка за Брезнишко, увери се човек на Zapadno.com.

От началото на седмицата няколко транспаранта посрещат и изпращат брезничани и гости на града по главните улици с надписи за Граовския събор. Извършва се измиване на улиците и се окосяват храстите и тревните площи в Брезник. Фирмата “Трафик пътна сигнализация” освежава пътните маркировки на паркингите и централните кръстовища.

Майстори подготвят новата дървена статуя, която се намира на кръстовището на улиците „Георги Бунджулов” и „Д-р Йордан Стефанов”. Идеята за нея е на кмета на Община Брезник Васил Узунов, който пази в тайна това, което ще бъде изобразено на статуята.

Вече са разположени и атракционите между улиците “Елена Георгиева” и “Чорни”. За тях очаквайте подробности през утрешния ден.

Още за програмата на събитието прочетете в публикацията: Първо в Zapadno.com! Седмица от събития на Граовския събор „Видовден“ ‘2017 в град Брезник – пълна програма

Разгледайте още снимки от подготовката на Граовския събор “Видовден” в Брезник:

Виж също...

Loading...