Екипи на Югозападно държавно предприятие инспектираха превозването на дървен материал и местата за дърводобив в Брезнишко и Трънско

Засилен контрол при експедицията на дървесина и ограничаване на нарушенията в горските територии извършват мобилните контролни екипи на Югозападното държавно предприятие.

Само за пет дни в периода 12-16 юни са проверени 42 превозни средства, транспортиращи дървен материал, както и 19 обекта за дърводобив. При инспекциите в районите на Разлог, Катунци, Гоце Делчев, Трън, Земен, Брезник, Радомир и ловните стопанства „Дикчан” и „Осогово”, е констатирано нарушение по дисциплината на ползване – непочистено сечище след приключване на работата в обекта, съобщиха от пресцентъра на Югозападно държавно предприятие – Благоевград.

При съвместна акция на служители от Югозападно държавно предприятие и Регионална дирекция по горите – Благоевград са съставени два акта за нарушение при транспортиране на дървесина. При проверка на документите на товарен автомобил в района на Дупница инспекторите установяват несъответствие между вписаното в превозния билет количество и реално транспортираната дървесина. След направени подробни измервания в присъствието на служителя, издал превозния билет, е констатирана разлика. Незаконната дървесина е задържана. На шофьора на камиона и служителя, издал превозния билет, са съставени актове.

Виж също...

Loading...