Ветераните на футболен клуб “Чорни” изиграха мач на стадиона в Брезник в чест на Граовския събор “Видовден” – СНИМКИ

Футболните ветерани на футболен клуб “Чорни” се срещнаха на градския стадион в Брезник. Мачът е част от празничните мероприятия, които се организират по повод Граовския събор “Видовден”, предаде репортер на Zapadno.com.

Мачът за празника се организира за 25-та година. Преди началото на срещата ветераните почетоха с една минута мълчание починалите футболисти. Футболният двубой започна малко след 10 часа под парещите лъчи на Слънцето. Най-възрастният футболист на терена беше Невян Милев, а най-младият – Георги Георгиев-Кимбата. Специално за мача и събора от Америка се завърна Володя Йорданов.

“Футболният клуб е създаден много отдавна, още през 40-те години на миналия век. Отборът е бил с много големи успехи тогава – играел е в елитни групи като “В” и “Б”. Самите ветерани си правят организацията. Предполагам, че ще се съберат два отбора.”, каза зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Мачът беше на малки вратички и продължи по-малко от стандартното време за една среща заради високите температури. Нападателите спечелиха мача, в който играха срещу бранителите.

Следете страниците на информационния сайт Zapadno.com, за да научите първи как се провежда тазгодишното издание на Граовския събор в Брезник. Споделяйте в социалните мрежи статиите, които са ви харесали, за да могат вашите роднини, приятели и познати да се докоснат до случващото се в Граовско.

Разгледайте снимки от провелия се мач, който Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...