Самодейците от читалището на брезнишкото село Долна Секирна обраха овациите на фестивала “Еньовден” в град Перник – СНИМКИ

Самодейната група на народно читалище “Иво Войвода-1928 г.” от брезнишкото село Долна Секирна взеха участие в шестото издание на Регионалния фестивал на любителското творчество на възрастните хора от Югозападна България „Еньовден“. Това каза за Zapadno.com кметът на Долна Секирна Богомил Савов.

Над 270 певци, танцьори, оркестри, разказвачи се представиха на сцената в местността “Ладовица” в пернишкия квартал “Изток”. Тазгодишният фестивал събра любители на българския фолклор от Перник, Търговище, Благоевград, София и Кюстендил, представители на народни читалища, пенсионерски клубове и сдружения и други. Организатори на събитието са Община Перник, кметство “Изток” и пенсионерски клуб “Ален мак”.

Сред изпълнителите бяха и самодейците от село Долна Секирна. След участието им бяха изпратени с бурни овации и получиха две грамоти за доброто им представяне. Едната грамота беше за цялата фолклорна певческа група, а другата за разказвачката Василка Кирилова, която тази година спечели приз и на фестивала “Шопски наниз” в град Костинброд.

Самодейците от Долна Секирна взеха участие и в празничната програма на Граовския събор “Видовден” в Брезник. Очаквайте по-късно снимки от събитието.

Разгледайте снимки от участието на самодейната група на Долна Секирна на фестивала в Перник:

Снимки: Богомил Савов

Виж също...

Loading...