Централни улици в град Брезник се превърнаха в огромен пазар, а сред атракциите са змия и папагал – СНИМКИ

Няколко от централните улици в град Брезник, които вчера сутринта бяха затворени за движение на автомобили и се превърнаха в пешеходни зони заприличаха на огромен пазар. Сред основните атракции са змия и папагал, с които всеки може да си направи снимка за спомен, видя човек на Zapadno.com.

Стотици сергии са разположени от двете страни на тротоарите на улиците “9-ти септември”, “Чорни”, “Георги Бунджулов” и площад “9-ти септември”. Предлагат се различни артикули, сред които дрехи, кебапчета, казанлъшки понички, френски палачинки, пуканки, домакински съдове, гривни, локуми и други неща, които грабват окото. Импровизираният пазар е с дължина от около 1 километър. Сергиите стигат чак до Градската. Това е и традицията на “Видовден” – на празника жителите и гости на Граовско да си напазаруват това, което им трябва в бита.

Атракционните съоръжения в ливадата между улиците “Чорни” и “Елена Георгиева” работят с пълна сила, а музиката от въртележките оглася част от града. Брезничани и гости на празника не пропускат да се снимат за спомен пред дървената скулптура на кръстовището на улиците „Георги Бунджулов” и „Д-р Йордан Стефанов”.

Кафенетата и ресторантите са пълни с весели брезничани, които са поканили гости на празника.

Следете страниците на информационния сайт Zapadno.com, за да научите първи как се провежда тазгодишното издание на Граовския събор в Брезник. Споделяйте в социалните мрежи статиите, които са ви харесали, за да могат вашите роднини, приятели и познати да се докоснат до случващото се в Граовско.

Разгледайте снимки от огромния пазар в град Брезник, който беше заснет от обектива на Zapadno.com:

 

Виж също...

Loading...