Ноевчанинът изкачил Руй планина с велосипед и повел хоро на върха с българския трибагреник: Последният 1 километър беше труден, но гледката отгоре е много красива

Последният 1 километър от изкачването на връх Руй е най-труден. Това сподели пред Zapadno.com ноевчанинът Емил Драгоримов, който покори най-високата точка на Руй планина на 17 юни в международното изкачване на първенеца.

Емил Драгомиров е от брезнишкото село Ноевци, но живее в град Брезник. Той работи в Национална гвардейска част, като в момента е логистик на рота.

“Обичам карането на велосипед в планината, а българския трибагреник винаги е с мен и никога не съм го оставял. Доста върхове съм изкачил със знамето и винаги на снимките съм с него. Активно с изкачване се занимавам от миналата година. При изкачването на връх Руй последният 1 километър беше най-труден, но гледката отгоре е уникална.”, каза Емил Драгомиров.

Сред предстоящите планове на ноевчанина, който изкачва планините с велосипед е покоряването на връх Чемерник (1638 метра) в Сърбия, където на 15 юли има организирано изкачване. На следващия ден – 16 юли Емил Драгомиров има за цел да изкачи и граничния връх Руен (2251 метра), който е разположен в Осоговска планина.

“В планините, където гледки са невероятни човек си почива.”, сподели още той.

Снимка: Емил Драгомиров

Виж също...

Loading...