Родните полицаи ще протестират на професионалния си празник – 5 юли с искане за по-високи заплати

Полицаите излизат на национален протест в Деня на професионалния си празник 5 юли с искане за по-високи заплати. Шефът на полицейския синдикат Валентин Попов заяви, че вместо да отбележат празника си, те ще протестират, предаде БНТ.

Вчера председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че вътрешният министър и екипът му полагат максимални усилия да може да се намери решение за исканията на полицаите. От полицейския синдикат заявиха, че протестите само започват на 5 юли, но ще продължат на всички празници на МВР, ако не бъде постигната договорка с ръководството на МВР и на държавата. През тази година имало още 4 празника, свързани с полицаите, коментира шефът на полицейския синдикат Валентин Попов: 18 юли, 14 септември, 8 ноември и 22 декември. В протестите ще се включат също пожарникарите и спасителите.

От управляващата партия ГЕРБ коментираха, че не е коректно да се организира протест на професионалния празник на МВР и призоваха диалогът да е основният фактор, който да даде решение на натрупаните проблеми.

Виж също...

Loading...