Бразилец включи Брезнишко и Трънско в маршрута си на околосветското пътешествие, на което е поел с двуколка

Младият бразилец Матиас Тартиери премина през Брезнишко и Трънско по време на околосветското пътешествие, което прави. В края на месец юни бразилецът мина през главните пътища в двете общини. По време на кратката визита в град Брезник човек на Zapadno.com го засече и разпита.

Чужденецът тръгнал от родния град Жоинвил, който се намира в щата Санта Катарина, Югоизточна Бразилия. От там до Европа стигнал със самолет, с който кацнал в столицата на Турция – Истанбул. Матиас тръгнал пеша с двуколката си от южната ни съседка Турция. Пътешественикът избира да върви вместо да се придвижва с велосипед, както правят други авантюристи, тъй като обича да ходи.

“Ще прекося Сърбия, Косово, Македония, Гърция, а след това – Албания, Черна гора, отново Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словения, Италия, Франция, Испания и ще финиширам в Португалия.”, каза специално за Zapadno.com Матиас Тартиери.

Това е първото пътуване на бразилеца из Европа. Количката на две колела, която е негов спътник е изпъстрена с лепенки на флагове от държавите, в които е бил. Знамето на родната Бразилия също Освен тях на нея е закачил намерен на пътя регистрационен номер от румънски автомобил. От около един месец Матиас е на път. За 26 дни със самолет и ходене пеша е изминал около 9 хиляди километра. Това показва електронен километраж, закачен на количката му.

Впечатленията на чужденеца от град Брезник са добри. “Харесва ми този град. Готин е. А българите са супер мили.”, сподели още бразилецът пред човек на Zapadno.com.

В ранния следобед на 27 юни Матиас прекоси и района на Трънско преди да премине през Граничен контролно-пропускателен пункт Стрезимировци, за да се отправи към Сърбия.

Виж също...

Loading...