Клуб за народни танци “Трънски ритми” ще вземе участие във фестивала на традиционните хора “На армане с тъпане” в Разлог

Клуб за народни танци “Трънски ритми” ще се изяви на сцената на фестивала “На армане с тъпане”, който ще се проведе в края на седмицата в град Разлог. Над 20 групи ще покажат родния фолклор на сцената на фестивала, който ще започне на 1 юли от 11 часа, предаде репортер на Zapadno.com.

Музикалният съпровод на фестивала в Разлог ще бъде с жива музика. “Досега не сме присъствали на този фестивал. Не изискват от нас да си носим музика на флашка или на диск, тъй като ще ни свири оркестър.”, сподели секретарят на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” Емилия Миланова.

Събитието в Разлог се организира за седма поредна година и цели да покаже красотата на българския народен танц. Фестивалът ще се открие с пресъздаване на мегданско веселие – вършитба със съпровод на жътварски песни част от традиционната българска култура. Всяка група ще изпълни традиционни хора от своя район, след което всички участници съвместно ще изпълнят традиционни български хора под съпровода на оркестър „Роял Бенд”-Благоевград, със солист Кинче Вълчева и ръководител Стефан Йорданов, пише kmeta.bg.

Формацията “Трънски ритми” ще покаже фолклорните си умения в събота (1 юли). През летния сезон танцьорите от Трън ще вземат участие и в други културни събития в страната и чужбина.

Виж също...

Loading...