Незаконно се изхвърлят боклуци на закритото депо за битови отпадъци край град Брезник, където нарушители са съборили забранителни табели – СНИМКИ

Депото за битови отпадъци край град Брезник продължава да се използва, но не от Общината, а от хора, които незаконно изхвърлят боклуци, предаде репортер на Zapadno.com.

Депото е с преустановена експлоатация със заповед № РД-15 от 03.02.2016 година на директора на РИОСВ-Перник. Това е надписът на табела, която е поставена до входа на депото. Община Брезник е оставила телефони за повече информация. Освен това от общинската администрация са поставили няколко табели по пътя към депото, които гласят забрана за изхвърляне на отпадъци. Посочена е и глоба за нарушителите, която започва от 300 и достига до 4000 лева. Под забранителния надпис е записано и основанието за забраната, което е от Наредба за управление на отпадъците на територията на община Брезник.

Поставените от Общината забранителни табели са съборени на земята, но по-тревожното е, че нощно време неизвестни лица докарват боклук с камиони и го изхвърлят на сметището. От общинската администрация на Брезник казаха, че ще оправят съборените табели, както и че ще предприемат мерки срещу незаконното изхвърляне на отпадъци на неработещото вече депо.

Боклукът, който се събира от община Брезник, както и от останалите 5 общини в Пернишка област се извозва на регионалното депо за битови отпадъци в град Перник.

Разгледайте снимки от неработещото депо за битови отпадъци край Брезник, които Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...