Чрез информационни срещи Областната администрация и НОИ-Перник ще разясняват на гражданите за предстоящо пенсиониране

Областният управител Ирена Соколова и директорът на териториалната дирекция на Националния осигурителен институт в Перник Иво Пушев обсъдиха провеждането на съвместни информационни дни, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Регулярните срещи имат за цел да дават актуална информация на гражданите за предстоящо пенсиониране. Те ще могат да получат и отговори на въпроси за вече протекли процедури, както и ранно пенсиониране.

От 1 януари тази година влязоха в сила нови условия за придобиване на право на пенсиониране, за изчисляване размера на пенсиите и закупуването на трудов стаж. Те са резултат от промяната в размера на минималната работна заплата и от приемането на бюджета на Държавното обществено осигуряване.

„Информацията е важна! Чрез такъв тип административна помощ, лицата ще получават сведение за конкретните въпроси, които задават и дали са изпълнили условията за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст”, заяви Соколова.

Информационните дни ще се провеждат в сградата на Областна администрация Перник, като точните дни и часове на провеждане ще бъдат известявани чрез сайтовете на администрациите и медиите.

Виж също...

Loading...