Игроорци от Трън извиха “Трънско хоро” на фестивала “На армане с тъпане” в град Разлог

Танцьорите от клуб за народни танци “Трънски ритми” се изявиха на сцената на фестивала за традиционни хора “На армане с тъпане” в град Разлог. Това съобщиха за Zapadno.com от народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, към което е клубът за народни танци.

Идеята на фестивала е да се съберат на едно място хора, които да се потопят в атмосферата на мегданското веселие от миналото. Всички хора и танци бяха под съпровода на оркестър „Роял бенд“ от Благоевград, със солист Кинче Вълчева и ръководител Стефан Йорданов и зурнаджийска група „Манетата“, с ръководител Емил Зангов, съобщават от Община Разлог. Заради горещините фестивалът започне в 10:00 часа, а не в 11:00 часа, както беше обявено по програма.

Игроорците от Трън са се представили с изпълнения на “Трънско хоро” и “Купонджийско хоро”. Музикалният съпровод е бил изпълнен от оркестър. Танцовата формация от пограничната община, която участва за първи път в “На армане с тъпане” се е изявила към 12:30 часа, съобщи секретарят на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” Емилия Миланова.

“Много хубаво беше на фестивала. Обслужването е много добро и домакините са гостоприемни. Много сме доволни. Обещахме да дойде догодина пак.”, сподели Емилия Миланова.

В момента в Разлог се провежда гала вечер, на която присъстват всичките около 800 участници от 25 групи.

Снимки: Община Разлог

Виж също...

Loading...