Българската агенция по безопасност на храните: Незаконна услуга мами собственици на домашни любимци

Българската агенция по безопасност на храните призовава гражданите да бъдат внимателни при избор на услугата „транспортиране на животни“ на техния домашен любимец. Това съобщиха от пресцентъра на институцията.

В Агенцията все по-често постъпват сигнали срещу лица, публикували в интернет пространството услугата „транспортиране на животни“. Впоследствие се оказва, че такава услуга или не се осъществява или се извършва нерегламентирано и много потребители остават излъгани, включително и финансово. “Информираме Ви, че всеки директор на съответната Областна дирекция по безопасност на храните, на чиято територия се намира седалището на превозвача, издава удостоверение на водачи на транспортни средства, в които се превозват животни, както и на придружители на животни при транспортиране. Използваните за целта транспортни средства трябва да бъдат одобрени от областната дирекция по безопасност на храните и нито едно лице (физическо или юридическо) не може да бъде превозвач, ако не притежава лиценз, издаден от Българската агенция по безопасност на храните.”, съобщават още от Агенцията.

На електронната страница на Българска агенция по безопасност на храните е публикуван регистър на издадени лицензи за кратки пътувания и регистър на издадени лицензи за продължителни пътувания с необходимата информация. Регистрите се актуализират след всяка промяна.

Виж също...

Loading...