Жител на село Садовик: Улицата към стопанството е в окаяно състояние, Община Брезник: Знаем за нея и се надяваме тази година да бъде ремонтирана

Улицата към стопанството в брезнишкото село Садовик е в окаяно състояние. За това сигнализира местният жител Светлана Любомирова. От Община Брезник знаят за проблемната улица и се надяват тази година да бъде ремонтирана, предаде репортер на Zapadno.com.

На улицата живеят трима инвалиди с I-ва степен на инвалидност. Придвижването им по разкопания и осеян с дупки асфалт е трудно, споделя Светлана Любомирова.

От Община Брезник казаха, че когато се избере фирма-изпълнител, която да ремонтира улици в града и по общинската пътна мрежа ще бъдат набелязани проблемните участъци, които да бъдат ремонтирани.

“Когато се избере изпълнител, който ще асфалтира улици в града и общинската пътна мрежа вече ще се прецени кои улици и къде са най-зле – там ще бъдат ремонтирани. Тази улица я знаем, че е в такова състояние и се надяваме тази година да я оправим, като не мога да обещая на 100 % нищо. Улицата е приоритетна за селото.”, каза зам. кметът на Община Брезник Иван Бъчваров.

В средата на месец май, тази година беше обявена обществена поръчка за ремонт на част от уличната мрежа и тротоари и част от общинската пътна мрежа в община Брезник. Прогнозната стойност на поръчката е 354 583 лева и 34 стотинки без включен ДДС. Обществената поръчка е разделена на две позиции: Първа обособена позиция: “Основен ремонт на част от уличната мрежа и тротоари на територията на Община Брезник” Втора обособена позиция: „Основен ремонт на част от общинската пътна мрежа на територията на Община Брезник”, пише още в документа публикуван в Агенция по обществени поръчки.

Разгледайте снимки на улицата в село Садовик, които са изпратени от читателката ни:

Виж също...

Loading...