Областният управител на Перник: Няма причина за притеснение на жителите в региона след бурята, поддържаме връзка с кметовете на всички общини

След обилните валежи от дъжд, придружени от силни ветрове и гръмотевици и преваляванията от градушка в по-голямата част от страната областният управител на Перник Ирена Соколова информира за състоянието на язовирите в областта и нанесени щети през нощта, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Към 14 часа днес няма постъпила информация за пострадали граждани, както и за паднали дървета. Има регистрирани случаи само на отчупени клони, които регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” са отстранили своевременно.

Състоянието на язовирите се следи и се изисква непрекъсната информация от собствениците и концесионерите им. Най-големият язовир в Пернишка област – язовир Студена, е с наличен свободен обем. Нивото на водата е 19 600 000 кубични метра. В останалите водни обекти също е осигурен достатъчен свободен обем.

„Поддържаме постоянна комуникация с дежурните по областния и общинските съвети за сигурност, с кметовете на шестте общини, ОД на МВР и РД ПБЗН. Към момента няма опасни язовири и причина за притеснение на жителите на област Перник”, заяви Соколова.

Виж също...

Loading...