Община Трън: Няма опасност от преливане на река Ерма и язовирите в Трънско, няма постъпили сигнали от граждани след гръмотевичната буря

Към момента положението в община Трън след бурята, която се изви над региона е нормално и няма опасност от преливане на река Ерма или язовирите в Трънско. Това каза за Zapadno.com временно изпълняващият длъжността кмет на Община Трън Цветислава Цветкова.

Гръмотевични бури се образуваха снощи на различни места в Трънско, Пернишка област и други части от страната. В доста райони бурята беше придружена от градушка, която унищожи насаждения. Аварийно беше прекъснато електрозахранването в общините Брезник и Трън, което до през нощта беше възстановено, съобщиха от ЧЕЗ.

Жителите на Трънско не са подавали сигнали за проблеми след бурята, казаха от общинската администрация. “Няма опасност. Свързали сме се и с операторите на язовирите. Нивото на реката е добро, така че към момента няма опасност в общината.”, каза временно изпълняващият длъжността кмет на Община Трън Цветислава Цветкова.

Валежите в Трънско ще продължат и през днешния ден, но ще са значително по-слаби сравнение със снощната буря. Максималната температура за Трън ще достигне 18 градуса.

Виж също...

Loading...