Противничката на отварянето на мина в Трънско Румяна Боянова вече не е част от сдружение “Трън”

Един от най-големите противници на възобновяването на златодобивната дейност в мина “Злата” Румяна Боянова вече не е председател на сдружение “Трън”. Това става ясно от съобщение, което се разпространява в групи в социалната мрежа Фейсбук.

Съобщението гласи, че сайтът на сдружение “Трън” временно е преустановил дейността си заради промени. Публикуваме съобщението с единствена редакторска намеса – скриване на мейлите на споменатите в него хора:

Уважаеми приятели и съмишленици,
Сдружение „Трън” Ви уведомява, че поради настъпили промени в сдружението сайтът ни временно е спрян. Много скоро ще имате възможност отново да бъдете с нас в мрежата, да споделяте и да продължаваме да работим заедно за благото на трънчани и Трънско.
На проведеното на 30 юни 2017 г. Общо събрание на сдружението бе взето решение организацията да се ръководи от трима съпредседатели.
Информираме Ви, че след постъпила молба от Румяна Боянова тя вече не е председател и член на сдружението. Като й благодарим за свършената работа дотук, й пожелаваме успех в нейните бъдещи планове.

Управителен съвет на сдружение „Трън”
Кирил Ефремов **************@abv.bg
Чавдар Горчев **************@yahoo.co.uk
Соня Евтимова **************@abv.bg

Румяна Боянова, която до неотдавна не беше известна сред болшинството от населението в пограничната община. Тя се появи по време на сформирането на сдружения и ударна кампания, която целеше на всяка цена да спре инвестицията в добив на злато от бившата мина “Злата”. Странното в случая е, че Румяна Боянова беше сред основните хора, които се заявяваха, че милеят за Трънско и приодата там. Друг интересен факт е, че по-малко от месец след референдума Фейсбук страницата на сдружение “Трън” също вече я няма. А другият активист Асен Велев, с когото започнаха вълненията около мината вече качва във Фейсбук снимки с коктейли от морето и се вълнува от екологични теми по Черноморието.

Защо хората, които милеят за обезлюдяващото и загиващо Трънско се разпокъсват, а не са задружни, както бяха преди референдума? Въпрос, на който времето ще отговори и ще покаже кой какви интереси е имал.

Виж също...

Loading...