Областният управител на Перник Ирена Соколова поздравява служителите на МВР за професионалния им празника, който се отбелязва днес

Областният управител на Перник Ирена Соколова поздрави служителите на МВР по случай професионалния им празник, който се отбелязва днес.

На 5 юли 1879 година с указ № 1 на княз Александър I Батенберг се сформира Министерството на вътрешните дела като част от първото българско правителство след Освобождението. Неговият министър-председател Тодор Бурмов става и първия министър на вътрешните работи. Основните сфери на дейност на министерството са: вътрешни работи и администрация; народно здраве; ветеринарно дело; управление на пощите и телеграфите. Полицейските функции се осъществяват от административно-полицейско отделение при МВР и свързаните с него организационни структури. В началото на ведомството са възложени и неприсъщи за него задачи: ветеринарното дело, което отпада през 1893, управлението на пощите, което свършва през 1882 година, а през 1885 година то се освобождава и от обществените дела. След промените през 1989 година датата е обявена за празник на МВР.

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР,
Позволете ми да изкажа своето уважение към Вашия труд и да Ви поздравя по повод 5 юли – професионалния празник на работещите в Министерството на вътрешните работи.

На днешната дата институцията отбелязва 138 години в служба на гражданите и обществения интерес.

Работата Ви изисква не само следване на законите на нашата Република и защитаване на нейните интереси, а и лоялност, самодисциплина и отдаденост. Служителите в системата на МВР, притежават тези и още много други личностни и професионални качества, с които допринасят институцията да запази своя авторитет.

Избраната от Вас професия е призвание! Трудна и отговорна – обърната с лице към риска, лишена от илюзии и лукс. Грижата на държавата за спокойствието и сигурността на гражданите, за защитата на техните права и достойнство е във ваши ръце. Това е висока чест, но и постоянна проверка на вашата морална и физическа издръжливост.

Уверена съм, че ще продължите с усърдие да изпълнявате служебните си задължения.
Пожелавам на Вас и всички служители на МВР здраве, лична удовлетвореност и професионални успехи.

ИРЕНА СОКОЛОВА
Областен управител

5 юли 2017 г.

Виж също...

Loading...