С видеокамери Община Брезник ще се бори с незаконното изхвърляне на боклуци на закритото депо за битови отпадъци

Община Брезник предприема мерки срещу незаконното изхвърляне на боклуци на нефункциониращото депо за битови отпадъци край града, предаде репортер на Zapadno.com.

Сметището, което се намира край град Брезник е с преустановена експлоатация от 3 февруари 2016 година след заповед на директора на РИОСВ-Перник. След закриването на сметището отпадъците на община Брезник се извозват на регионалното депо в град Перник.

В района на сметището Община Брезник е поставила забранителни табели, на които са описани и глоба за нарушителите, но въпреки това незаконно продължава да се изхвърля боклук. Отпадъците, които се изхвърлят на сметището се докарват с камиони до него в тъмните часове на денонощието. Прочетете още по темата: Незаконно се изхвърлят боклуци на закритото депо за битови отпадъци край град Брезник, където нарушители са съборили забранителни табели – СНИМКИ

Общинската администрация предприема мерки за охрана на депото за битови отпадъци с видеокамери, които ще следят за нарушители. Предстои да се изготви процедура за закупуване на видеонаблюдението. Това каза зам. кметът на Община Брезник Иван Бъчваров.

Решението за закупуване на видеокамери беше гласувано на провелата се миналата седмица сесия на Общински съвет-Брезник. Сумата, с която ще бъде закупено видеонаблюдението е 3700 лева с включен ДДС. Това уточни председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова.

Виж също...

Loading...