БЧК-Перник раздаде останали хранителни продукти от първи транш на 29 човека от Центрове за социални услуги в общините Брезник и Трън

Общо 29 човека от Центрове за социални услуги на територията на общините Брезник и Трън са получили хранителни продукти, които са останали от първия транш на БЧК. Това каза за Zapadno.com директорът на секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

23 души на територията на община Трън са подпомогнати с останали хранителни продукти от първия транш на БЧК. 15 човека от тях са от Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ), двама са от Център за обществена подкрепа (ЦОП) “Дъга” и 6 човека от Център за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ).

6 човека в община Брезник са подпомогнати с хранителни продукти, които са останали от първия транш на БЧК. Подпомогнатите хора са настанени в “Дневен център за стари хора” в град Брезник.

“Вторият транш мога да кажа, че няма да бъде по-рано от август или септември месец. Все още очакваме да се подпишат договорите за храни между Агенцията за социално подпомагане и доставчиците. Дотук имаме информация, че сме получили мед, бисквити и риба. Очакваме потвърждение и за останалите продукти, но докато не ги получим няма как да започнем раздаването на храните за втория транш. Всички хора, които са получили продукти от първия транш са правоимащи независимо дали са от допълнителна целева група или от основната, която е за отопление, или пък някоя от другите групи. Всички ще са правоимащи и на втория транш.”, каза Наталия Минева, директор на секретариата на областната организация на БЧК-Перник.

Виж също...

Loading...