Здравните инспектори от Перник регистрираха в град Трън случай на заболяването туберкулоза

Случай на заболяването туберкулоза е регистриран в град Трън от здравни инспектори. Това става ясно в информация разпространена от Регионална здравна инспекция-Перник.

По категория случаят е класифициран като вероятен и е регистриран в периода от 26 юни до 2 юли. През предходната седмица в Пернишка област здравните инспектори са регистрирали още един случай на заболяването туберкулоза.

Туберкулозата е хронично инфекциозно заболяване, което в 90 % от случаите засяга белодробната система, а в 10 % – и други органи и системи (централна нервна система, сърце, очи, кожа, органи на коремната кухина, кости и стави, уро-генитална система и други). В миналото заболяването е било проблем предимно за населението на бедните страни. Днес, туберкулозата е разпространена в почти всички развити държави в света.

През изминалата седмица инспекторите на Регионална здравна инспекция-Перник са извършили 143 проверки. За отчетения период няма регистрирани епидемиологични взривове, съобщават още от Инспекцията.

Виж също...

Loading...