Олимпийски игри за деца ще съберат млади спортисти от Трънско, които ще мерят сили чрез щафетно бягане, скачане с чувал и други дисциплини

Олимпийски игри за деца ще се проведат в град Трън през следващата седмица, предаде репортер на Zapadno.com.

Олимпийските игри са за деца от 7 до 14-годишна възраст и се организира от фондация ПИНК. Спортното мероприятие ще се проведе от 10-ти до 14-ти юли.

“Олимпийските игри са вече традиция в града и всички деца ги очакват с нетърпение. Община Трън дава своето разрешение на фондацията да ползва безплатно стадиона в града. В него участие ще вземат около 50-60 деца, а екипът на ПИНК ще се състои от 10 души, които ще посрещнат децата на площада в центъра на града и от там всички заедно ще се качат към стадиона. Факлата на игрите ще бъде запалена на терена, с което игрите ще бъдат открити. Децата ще бъдат разпределени в 4 възрастови групи и разделени на момчета и момичета.”, съобщиха за Zapadno.com от фондация ПИНК.

Мероприятието е отворено за всички хора от града – граждани, служители в институции, родители и деца. Олимпийските игри ще се провеждат в интервала от 15:30 часа до 18:30 часа. Събирането на площад “Владо Тричков” ще бъде всеки ден в 15:30 часа, а стартът ще бъде даван в 16:00 часа. По програма игрите ще приключват в 18:00 часа, а награждаването ще се прави до 18:30 часа.

Събитието е организирано от фондация ПИНК, която работи на територията на град Трън с деца от 3 до 18 години. Фондацията има дневен център наречен “Розовата къща” където се провеждат безплатни клубове по интереси за деца през цялата учебна година.

Вижте графика на игрите, които ще се проведат от 10-ти до 14-ти юли:

Ден 1–ви: Скачане на един крак, Скачане с чували;

Ден 2–ри: Фризби по мишена, Хвърляне на фризби за разстояние;

Ден 3–ти: Спринт, Дълго бягане;

Ден 4–ти: Скок от място, Щафетно бягане;

Ден 5–ти: Хвърляне на софтбол за разстояние, Патешко ходeне;

Снимки: Фондация ПИНК

Виж също...

Loading...