Областният управител за освещаването на Стара чешма в Д. Секирна: Радостно е да виждаме благородството в душите на хората, които възстановяват

Радостно е да се вижда благородството в душите на хората, които възстановяват храмове и чешми. Това каза пред Zapadno.com областният управител на Перник Ирена Соколова след освещаването на Стара чешма в брезнишкото село Долна Секирна.

Днес в селото се проведе храмов празник на местната църква “Света Неделя”. В нея беше отслужена тържествена литургия, а по-късно през деня беше осветена обновената Стара чешма. Съоръжението е изградено от Иван Гигов през 1937 година и е обновено през 2016 година от Евлоги Бонев. Специален гост на събитието беше областният управител Ирена Соколова. Тя е възхитена от добротата на Евлоги Бонев и хората, които са като него.

“Света Неделя е хубав християнски празник. Честит имен ден на всички, които носят това хубаво име. Радост е за нас да виждаме, че има благородство в душите на хората, които дават пари и време. Дават желанието си и най-вече любовта си към другите, така че да могат да възстановяват храмове и да изграждат чешми. Чешмата не е просто място, от което можеш да налееш вода. Тя е място, на което се събират всички и е символ на напояващото и даряващото живот същество. В този смисъл мога само да се радвам и даже да съм щастлива, когато има хора, които искат да подарят на останалите възможности и радост, и да оставят след себе си добра, смислена и красива житейска история.”, каза областният управител на Перник Ирена Соколова.

Ако сте пропуснали да видите освещаването на Стара чешма в Долна Секирна, наваксайте си: Осветиха обновената Стара чешма в брезнишкото село Долна Секирна, където беше раздаден курбан за здраве – ВИДЕО + СНИМКИ

Виж също...

Loading...