Талантливи деца пяха, танцуваха и рецитираха на празник в село Бегуновци, на който въображението им сътвори цветни рисунки върху асфалт – ВИДЕО + СНИМКИ

Деца от 2 до 12-годишна възраст участваха в Детски празник на талантите в брезнишкото село Бегуновци. Младите таланти, които се изявиха пред сградата на читалището и кметството са от селото и околията, предаде репортер на Zapadno.com.

Детският празник на талантите се проведе в петъчното утро пред погледите на бегуновчани и гости на селото. Специални гости на събитието бяха: директорът на целодневна детска градина № 5 “Вела Пеева”, град Перник Нина Крумова, директорът на Общински исторически музей-Брезник Аниела Асенова и уредници на брезнишкия музей. Пред входа на кметството бяха подредени снимки от първия детски празник на Бегуновци, който се е провел през 2008 година и фотоси от миналогодишното издание. Празникът е бил прекъснат за няколко години, но през 2016 година той е възобновен. На таблото бяха показани творби, които са изработени от талантливи деца на брезнишкото село.

Празничната програма беше разделена на две части – изява на талантливи деца и конкурс за детска рисунка върху асфалт. В програмата на талантите взеха участие: Борис Славчев, Габриела Славчева, Николай Живков и Виктория Славчева. Те представиха стихотворения, танци и песни.

Вижте откриването на празника и програмата на талантите във видеото на Zapadno.com:

След програмата на талантите децата изпъстриха асфалта в центъра на селото с цветни картини. Жури в състав: Нина Крумова, Аниела Асенова и Димитър Рангелов оценяваше коя рисунка е най-хубаво. Рисунки с жълто пате, розово пони, сърце и цвете бяха сред отличаващите. Въпреки това журито беше единодушно, че всичките деца са се представили много добре със задачата. Всеки млад художник получи грамота, която директорът на детска градина “Вела Пеева” Нина Крумова връчи. Директорът на Общинския исторически музей в Брезник почерпи всяко едно дете в центъра на селото със сладолед. Тя поздрави младите таланти и им каза: “Трябва да радвате бабите и дядовците това е много важно, защото без тях сте заникъде. Много се радвам, че всяко лято идвате с удоволствие в Бегуновци.”. Аниела Асенова предложи на децата да уреди микробус и да ги разведе в Брезнишко, за да разгледат някои от забележителностите на региона. В края на детския празник всички участници се подредиха пред кметството, където Zapadno.com им направи обща снимка.

Читалището в Бегуновци се стреми да разнообрази лятната ваканция на децата и учениците от селото, както и на гостуващите внуци от Перник и София. Както миналото лято, така и сега те ще помагат в подреждането на книгите в библиотеката и почистване на района около читалищната сграда и кметството. Най-интересното предложение на читалищното ръководство се прие с голям ентусиазъм, а именно детският празник на талантите, където всеки ще може покаже пред публиката своите умения в различни области чрез стихове, песни, актьорски етюди, а дори не липсват талантливи гимнастички. По време на празника ще има и конкурс за рисунка на асфалт. Участниците ще разнообразят ежедневието на населението в малкото селце като освен аплодисментите на публиката ще получат грамоти и награди от читалището, а сръчните им баби ще ги почерпят с апетитни лакомства.”, каза секретарят на читалище „Просвета-1922“ Таня Матеева.

Разгледайте снимки от Детския празник на талантите в село Бегуновци, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...