Битовите отпадъци на Брезник се събират в 20 контейнера, които са разположени на 10 места в града

От средата на месец юни 20 контейнера за разделно събиране на отпадъците събират боклука на град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Контейнерите са два вида – жълти и зелени. В съдовете за смет с жълт цвят се изхвърлят отпадъци от метал, хартия и пластмаса. В тях не се изхвърлят силно замърсени опаковки, туби от авто-масла, опаковки, съдържали опасни химически вещества, платки от електронни устройства, саксии за цветя, играчки и електрически уреди.

В контейнерите със зелен цвят се изхвърля стъкло – всякакви видове буркани, стъклени бутилки, шишета и флакони от лекарствени средства и козметични продукти. Забранено е изхвърлянето на прозоречно стъкло, силно замърсени опаковки, опаковки, съдържали опасни химически вещества; електрически крушки, луминeсцентни лампи, домакински съдове и огледала.

Община Брезник разпространи информационни листовки, в които подробно е описано какво да се изхвърля и какво да не се в новите съдове за отпадъци. Контейнерите са разположени на 10 места по два от всеки вид.

Виж също...

Loading...