Районът около Стара чешма в село Долна Секирна ще се превърне в райско кътче с трева, декоративни храсти, пейки, маси и огради

Мястото около обновената и вече осветена Стара чешма в брезнишкото село Долна Секирна ще бъде превърнато в зелен оазис за отдих, предаде репортер на Zapadno.com.

Чешмата, която е изградена от Иван Гигов през 1937 година и обновена през 2016 година от Евлоги Бонев ще бъде заградена с ограда. Стълбите, които водят към нея ще бъде обезопасени с парапет. Ограда ще бъде поставена и около близката река. Зид около чешмата ще бъде облицован с камък. Това сподели кметът на село Долна Секирна Богомил Савов. “Бяхме засеяли райграс, но поради наложителни причини се наложи да го прекопаем. Тук отново ще бъде облагородено с райграс, ще посадим декоративни храсти. Каквото е нужно ще се направи. До края на лятото довършителните работи ще приключат.”, каза още кметът на селото.

Средствата за цялостното обновяване са осигурени от Евлоги Бонев, който е роден в селото. Дълги години землякът е живял в чужбина, но усетил, че трябва да се върне в родния край и да помага за развитието му.

Стара чешма беше осветена на 7 юли, когато се отбеляза храмовия празник на църква “Света Неделя” в Долна Секирна. Ако сте пропуснали освещаването, наваксайте си: Осветиха обновената Стара чешма в брезнишкото село Долна Секирна, където беше раздаден курбан за здраве – ВИДЕО + СНИМКИ

Виж също...

Loading...