Магазинът в село Бегуновци събира бисери на клиентите си, които пък са посрещани от красиви декорации и портрета на Васил Левски – ВИДЕО

Магазин “Бугарите” в брезнишкото село Бегуновци се отличава с интериора си, който е дело на съдържателите му. Човече-саксия, бисери на клиенти и портрет на Васил Левски са част от предметите, които хващат окото и на най-намръщения клиент. Магазинът работи от 2013 година, като преди това дълги години е пустял, предаде репортер на Zapadno.com.

Продавачката Стефани Стоилкова посреща клиентите си с усмивка в магазина, който се държи от нейното семейство. Освен с приветливо отношение търговският обект посреща и със списък, закачен на един от рафтовете. На него са записани над 40 бисери на клиенти. Идеята за събирането им дошла на Стефани още преди 4 години. “В началото като отворихме имаше много странни думи и словосъчетания. Така реших да ги записвам за забавление. Разбира се всичките са анонимни, не казвам кой какво е изръсил. Може би не са всичките тук, има вероятно още доста, които не съм записала. Като цяло най-забавните сме ги събрали тук.”, сподели Стефани Стоилкова.

В близост до хладилниците е поставен портретът на Васил Левски, който е бил открит в стария салон на местното читалище „Просвета-1922“. “С разрешение на предишната кметица го донесохме тук, защото според мен такова нещо не би трябвало да потъва в прах и в боклуци.”, каза още Стефани. Желанието и е портретът да бъде поставен на видно място в магазина, но засега все още не е открила желаещ мъж, който да го закачи на по-високо. Идеята за аранжиране с цветя и саксии на пространството около магазина е на майка и, която много обича цветя.

Клиентите, които са предимно местни жители са доволни от магазина и обслужването в него.

Вижте какво още каза продавачката на магазина във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...