Доайенът на футбола в Брезник Михаил Величков: През 1977 година „Чорни” победи „Левски” с 3 : 2 – ВИДЕО

Един от доайените на брезнишкия футбол Михаил Величков разказа за паметната 1977 година, когато футболен клуб „Чорни” е победил с 3 : 2 отбора на „Левски” (София) в контролен мач. Това сподели самият той пред камерата на Zapadno.com.

Михаил Величков е отдал 45 години от живота си на футбола. Освен като играч на терена той е и футболен съдия. В момента води футболните ветерани на „Миньор” (Перник), които участват в Републиканското първенство на ветераните.

„С футбола се занимавам от дете. Юношеските години също бяха футболни, след това в казармата. Излизайки от казармата се захванах с футболното съдийство, тъй като футболът е в кръвта ми. Вече 45 години се занимавам с футбол. „Чорни” (Брезник) е един от водещите футболни отбори в регион Перник. Много години тук са играли в Зона, много футболисти са излезли дори в национални отбори. През 1977 година отборът на „Чорни” (Брезник) имаше един контролен мач с „Левски”. Капитан на „Левски” беше Кирил Ивков. „Чорни” ги победи с 3 на 2.”, разказа Михаил Величков.

Той пожела на футболистите да върнат славата на „Чорни”, която в последно време е занижена.

Вижте какво още каза Михаил Величков във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...