Евлоги Бонев – човекът обновил Стара чешма в Долна Секирна: Този беден край трябва да бъде рай! – ВИДЕО

86-годишният Евлоги Бонев от брезнишкото село Долна Секирна дава всичките си сили за развитието на родния край. Това сподели той пред камерата на Zapadno.com.

Евлоги Бонев е роден в Долна Секирна, но повече от половината си живот е бил в чужбина. Там той е почуствал как корените му го дърпат обратно в родината. “Имах всичката възможност да продължа живота си охолно там. На мен това не ми трябваше, аз исках да дойда в моето мило родно село, да направя нещо.”, сподели Евлоги Бонев. Той е категоричен, че никога няма да забрави родния си край. “Ще продължа да помага, докато последния дъх не бъде взет от Всевишния от мен.”, каза още той.

Жителят на Долна Секирна обнови Стара чешма, която е било до къщата му в селото. Той е ктитор на Ерулския манастир „Света Троица“ и дарител на реставрирането на иконописите в църква „Света Неделя“ в Долна Секирна.

Добродушният човек предава енергията си на поколенията след него – на деца и внуци. Евлоги Бонев не се интересува от това, което казват хората за нещата, които той прави. Той е благодарен и на кмета на селото Богомил Савов, който му помага в начинанията. “Цялата компликация от неща ме доведоха до заключението, че ние трябва да работим заедно за благото на тоя беден народ, на тоя беден край. Този беден край трябва да бъде рай!”, завърши Евлоги Бонев.

Вижте какво каза Евлоги Бонев във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...