Женската фолклорна певческа група към читалището на село Долна Секирна ще се изяви на фестивала на сватбената обредност в Земенско

Самодейните певици от женската фолклорна певческа група към народно читалище “Иво Войвода-1928 г.” от брезнишкото село Долна Секирна ще вземат участие във фолклорния събор-конкурс за сватбена обредност в земенското село Пещера, научи Zapadno.com.

Седемте певици на групата с художествен ръководител Милена Иванова ще се изявят на сцената на фестивала. Тяхното участие ще бъде на 16 юли (неделя) и ще започне в 13:35 часа. Самодейците ще изпълнят няколко фолклорни песни, а Радка Савчева ще представи едно индивидуално изпълнение. Разказвачката и певица Василка Кирилова ще участва с хумор – селски неволи. Това допълни кметът на Долна Секирна Богомил Савов.

Целта на фолклорния събор-конкурс е да се издирят, поддържат и популяризират традициите в българската сватбена обредност. Организатор на събитието е Община Земен, кметството на село Пещера и народно читалище “Крюгер Николов-1922”- Пещера.

Снимка: Богомил Савов

Виж също...

Loading...