Министърът на регионалното развитие и благоустройството: Няма средства за основен ремонт на пътя до граничния пункт на село Стрезимировци

Народният представител от парламентарната група на „БСП за България“ инженер Любомир Бонев внесе въпрос към Министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков относно рехабилитацията на пътя от Перник до ГКПП-Стрезимировци. От него се разбира, че участъците Мещица-Брезник и Секирица-Глоговица са ремонтирани, но рехабилитация на по-голямата част от пътя не е правена от 1980 година, пише ZaPernik.com.

В отговора си министър Нанков потвърждава, че ремонтираните до 2013 година участъци са с дължина 21 километра, а неремонтираните и до днес са 47.3 километра. По линия на програма „Текущ ремонт и поддържане“ е предвидено изкърпване на дупки, косене на тревни площи, изсичане на храсти и подмяна на пътни знаци. Пари за основен ремонт на пътя до границата със Сърбия няма и местните жители и перничани, които почти всяка събота и неделя почиват в западната ни съседка и трънските села ще продължават да шофират по остарелия и разбит път.

Виж също...

Loading...