Жител на Бегуновци: Детската площадка е неокосена и пълна с бълхи и кърлежи! Кметът на селото: Проблемът ще бъде решен като се оправи времето

Жител на Бегуновци сигнализира, че тревата в детската площадка в брезнишкото село не е окосена и е пълна с бълхи и кърлежи. Във висока растителност са обрасли и обществените тоалетни, които се намират зад сградата на кметството. Кметът на населеното място Соня Славова каза, че е запозната с проблема и работи по разрешаването му, предаде репортер на Zapadno.com.

Ето какво пише в писмото си жителят на Бегуновци, който изпрати снимков материал от неокосените пространства в центъра на селото:

“Здравейте, пиша Ви това, за да изкажа възмущението си от това какво се случва в нашето село Бегуновци.. В разгара на лятото, когато децата ни са на село и искат да играят, единствената детска площадка е неокосена и пълна с бълхи и кърлежи! Една игра ни коства множество ухапвания и сърбежи.. няма тротоар и трябва да вървиш по пътното платно с риск да те сгазят, защото тревата по тротоарите на места достига повече от метър! Ако пък случайно решиш да използваш тоалетната зад кметството .. това ще се окаже Мисията Невъзможна.. там тревата е по-високо от човек. Ако стигнеш без да те ухапе кърлеж или змия, направо си герой! Ние, като жители на Бегуновци задаваме въпрос на кмета на селото Соня Славова няма ли възможност поне детската площадка да се окоси.. Нейните отговори обикновено са ” Аз ли да окося и да изпръскам? ” .. ” Няма да си давам пари от джоба ” или пък ” Ми окосете си го! ” Въпроса ми е чие задължение е да се поддържат селата чисти и окосени, за са могат децата ни да играят спокойно?!”

Още вчера от кметството са имали намерение да бъдат окосени зелените площи около детската площадка, но заради влошаването на времето дейностите не са започнати. Кметът на селото Соня Славова каза, че площадката ще бъде окосена веднага щом метеорологичните условия се подобрят. Тя добави, че на човекът, който ще премахне високата трева и бурени ще му бъде заплатено с лични средства от заплатата и. “По принцип няма работници от заетостта. Каквото правим в селото е с лични средства. Така или иначе, когато дойде човек да окоси му се заплаща. Нямаме работник по временната заетост, но ще направим всичко възможно да се окоси детската площадка.”, добави Соня Славова.

Разгледайте още снимки, които читателят на Zapadno.com от Бегуновци изпрати:

Виж също...

Loading...