От средата на август до началото на септември в детската градина на град Брезник ще се извършат частичен ремонт и почистване

От 14 август до 1 септември детска градина “Брезица” в Брезник няма да работи и да приема деца. По време на почивката в детската градина ще се извършат частичен ремонт и почистване. Това каза пред Zapadno.com директорът на детската градина Емилия Алексова.

След кратката пауза детската градина ще бъде отворена на 4 септември. Частичният ремонт и почистване на детското заведение се правят ежегодно по време на лятната ваканция. “Всяка година в този период правим такъв частичен ремонт, освежаване и хигиенизация на всичките помещения в цялата детска градина. Започва се от миене на стени, измиване на абсолютно всички помещения, уреди, мебели и пране на всичко. Там където е необходимо се правят ремонтни дейности, които ние си ги извършваме – персоналът или нашият работник по поддръжка. Ако имаме нужда викаме някое лице, което да свърши определената работа. Прави се цялостна хигиенизация и почистване на кухненския блок, пералното помещения, дворът.”, каза директорът на “Брезица” Емилия Алексова. Всичко, до което се докосват децата и което би могло да представлява някаква заплаха за тях се отстранява или почиства. Ежедневно три пъти в деня се правят текущи хигиенизации на детската градина, поясни още тя.

Виж също...

Loading...