Танцьорите от клуб за народни танци “Трънски ритми” ще бъдат част от най-голямата българска сватба край Велико Търново

Най-голямата българска сватба ще бъде вдигната край Арбанаси, Великотърновско. Венчавката е част от програмата на националния фолклорен събор „Болярска среща”, който ще се проведе от 21 до 23 юли. Танцьорите от клуб за народни танци “Трънски ритми” ще вземат участие в събитието, предаде репортер на Zapadno.com.

Организатор на събитието е сдружение „Лудогорие”, което е подкрепено от Община Велико Търново и кмета на града Даниел Панов. 4500 гости се очаква да пристигнат за сватбата, която ще е кулминацията на тазгодишното издание на фолклорния събор “Болярска среща”. Младоженците за венчавката са Георги Георгиев и Ива Янчева, които ще са облечени в автентични носии от 19 век.

На сцената в Арбанаси ще се представят над 200 танцови състава. Организаторите ще се опитат да подобрят рекорда на Гинес за най-дълга сватба, поставен по време националния събор „Лудогорие” през 2015 година. На поляните край Арбанаси общата дължина на месалите, върху които ще бъде разпъната софрата, ще достигне 1500 метра.

Участието на “Трънски ритми” в празника ще бъде в събота (22 юли). “Ние сме задължени да носим черги, гюведжета, черпаци и други. По време на събора Шеф Ангелов ще готви боб в огромен казан.”, сподели секретарят на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” Емилия Миланова.

Виж също...

Loading...