Около 10-15 служители на реда от Пернишка област ще се включат полицейския протест в София за по-високи заплати

Около 10-15 полицаи от Районните управления и дирекциите на МВР в Пернишка област ще се включат в протеста за по-високи заплати, който ще се проведе тази вечер в София. Това съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Малкият брой на полицаи от Пернишко, които ще подкрепят колегите си в София се обяснява с това, че скоро предстои регионален протест. Очаква се в него да вземат участие повече служители от подразделенията на МВР в Пернишка област. Тази вечер полицаите ще излязат на пореден протест в София. Тяхното искане е заплатите им да бъдат увеличени. Протестът ще се проведе пред храм “Свети Седмочисленици” и ще започне в 18:30 часа.

Предвиждат се регионални протести на служители на МВР. Такива ще има във Варна на 20 юли, Добрич – 25 юли и Гоце Делчев – 27 юли. Протестите ще има и в градовете Бургас, Благоевград, Перник и други населени места в страната. Все още се уточнява датата за протеста в Перник, съобщиха още от пресцентъра на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Виж също...

Loading...