Лятното кино на Брезник отново ще посрещне зрители на “Бърдото” с прожекция на българската кино класика “Специалист по всичко”

За втора поредна година възстановеното лятно кино на град Брезник ще заработи, предаде репортер на Zapadno.com.

В петък (21 юли) ще бъде направена първата прожекция на лятното кино за лято ‘2017. Филмът, който ще бъде излъчен е българската кино класика “Специалист по всичко” от 1962 година.  Филмът е режисиран от Петър Б. Василев, по сценарий на Павел Вежинов. Оператор е Георги Георгиев. Музиката във филма е композирана от Петър Ступел. Художник на постановката е Рандю Рандев. Входът за лятното кино е безплатен, а прожекцията ще започне в 20:30 часа. Киното се намира в местността “Бърдото” край Брезник. Прожекциите ще бъдат всяка седмица по един път.

Лятното кино на Брезник възобновява дейността си по идея на Божидар Пантев от народно читалище “Просвещение-1870”. Дълги години преди това то не е работило, но се е запазило в автентичния си вид в живописната гора на “Бърдото”. Прочетете още по темата: Лятното кино на Брезник започва прожекции през 1968 година и е създадено по идея на бившия секретар на читалището Симеон Тодоров

Виж също...

Loading...