Библиотеката към читалището в село Бегуновци разполага с над 30 енциклопедии, които са най-предпочитаното четиво сред децата

Енциклопедиите са най-предпочитаното четиво сред децата-посетители на библиотеката към народно читалище “Просвета – 1922 г.” в брезнишкото село Бегуновци. Това каза за Zapadno.com секретарят на читалището Таня Матеева.

Фондът на библиотеката разполага с над 30 енциклопедични заглавия. Жанровете на енциклопедиите са различни – от исторически до научно-популярни. Те са любимото четиво на децата, които са ваканция през лятото. Освен енциклопедии малките посетители заемат и други книги от списъците им от училище за прочитане през лятната ваканция. Ако някоя книга я няма във фонда, секретарят я поръчва от библиотеката към народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. Голяма част от децата, които посещават книжния кът са от София и Перник. В село Бегуновци те прекарват своята ваканция и почивка от училището.

В библиотеката на брезнишкото село всеки е посрещан със специално внимание, тъй като Таня Матеева освен секретар на читалището е и поетеса.

Виж също...

Loading...