Брезничани напълниха възстановеното лятно кино на “Бърдото” и заедно се забавляваха с комедията “Специалист по всичко”

Българската комедия “Специалист по всичко” събра десетки зрители на възстановеното лятно кино на Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Прожекцията, която е първа за тазгодишния летен сезон започна в 20:30 часа. Чистият въздух, ароматът на гора и приятната публика създадоха задушевна атмосфера на лятното кино, което е разположено в местността “Бърдото”. За прожекцията на филма се бяха погрижили секретарят на народно читалище “Просвещение-1870” Пейчо Панов и озвучителят Васил Андреев. Двамата бяха докарали и свързали озвучителната система, прожекционната техника и няколко лампи, които осветяваха пътеката към лятното кино.

Зрителите запълниха местата по пейките и проследиха целия филм, който ги забавляваше искрено. По-предвидливите си бяха донесли напитки, чипс, ядки и други лакомства. Публиката беше разнообразна – влюбени двойки, семейства с деца, младежи и възрастни хора. А ето какво споделиха част от зрителите пред диктофона на Zapadno.com:

“Това е чудесна идея и по-често да има такива събития.”, сподели пред Zapadno.com млада дама, която беше с кавалера си. Тя добави, че с половинката и са посещавали лятното кино в ковачевското село Калище, но повече им харесва брезнишкото кино заради природната обстановка, която предлага.

“Перфектно е, на чист въздух е. Това ми е първият път на лятното кино.”, каза младеж за инициативата. Негов приятел се съгласи: “Интересно е и хубаво, защото е на чист въздух. Гледал съм, че на морето има подобни кина.”, сподели той. Компанията на двете момчета се обедини около твърдението, че харесват българските кино класики.

“Това е много хубаво нещо за младите хора, за възрастните, за всички хора. В града нямаме кино и е хубаво да има нещо такова. Това ми е първото лятно кино и ми харесва, че е в гората, сред природата. Друго е да гледаш под звездите.”, сподели самодейният актьор и учител в брезнишката гимназия Симона Рангелова-Павлова.

Виж също...

Loading...