Преминаващи през Гигинци се удивляват на разкрасеното и поддържано брезнишко село: Тук е другата България!

Няколко цветни градинки красят центъра и района около него в брезнишкото село Гигинци. За поддръжката им отговарят няколко работника по програма за временна заетост, кметът на селото Цана Сандова и секретарят на местното читалище Пепи. Преминаващи жители от съседни села се удивляват на спретнатия център на Гигинци, предаде репортер на Zapadno.com.

Четирима са работници по програма за временна заетост, които извършват обща работа в село Гигинци. Те работят на четири часа дневно почти през цялата година с изключение на месец януари. “Те са местни жители. Млади са и са безработни, но много съвестно работят. Скоро тук идваха хора от Кошарево и се учудват: Какво става? Като минем през Гигинци все едно сме в другата България.”, сподели кметът Цана Сандова. От около два месеца Община Брезник е осигурила бензинов тример за косене на треви и храсти. С помощта на устройството гробищният парк бил изчистен и приведен във вид.

Освен с окосени зелени площи брезнишкото село се гордее и с няколко цветни градинки, в които са засадени различни видове цветя и зелени храсти. Розите са преобладаващият вид цветя в декорираните зелени пространства. Пейките до площада са бетонирани, за да не могат да се местят или крадат. С приятно зелен цвят посреща и изпраща пътуващи спирката в центъра. Кметът е забранил да се поставят плакати и некролози на съоръжението. За поставянето на тъжни помени е поставено табло до спирката.

Разгледайте как изглежда центърът на село Гигинци след упорит труд и грижи:

Виж също...

Loading...