Цената на автогазта по родното Черноморие е с 30 стотинки по-ниска от тази на бензиностанциите в град Брезник

Брезничанин, който зарежда автомобила си с автогаз е шокиран от високите цени, които се предлагат за горивото от бензиностанциите в град Брезник. Това става ясно от сигнал до Zapadno.com на брезничанина, който е избрал за лятна почивка района на Източна България и Черноморието.

Към днешна дата цената на автогаз на едната бензиностанция, която се намира на пътя от Брезник за Перник е 1 лева и 5 стотинки за литър. На другата бензиностанция, която се намира на пътя от Брезник за Трън цената е малко по-висока – 1 лева и 8 стотинки за литър автогаз.

За сравнение цената на автогазта към днешна дата в бензиностанция от големите вериги в град Варна е 75 стотинки за литър. В бензиностанция в град Търговище, която отново е от големите вериги цената на газта е 81 стотинки. С наближаване към град Перник цената на газта се повишава и вече е 97 стотинки за литър.

Не е ясно защо в Пернишка област се предлага автогаз на по-високи цени от тези в другата част на България. Вероятно роля за поевтиняването на горивото по Черноморието са веригата бензиностанции на депутата Веселин Марешки, които предлагат народни цени.

Виж също...

Loading...