Около 80 социалисти от общините Брезник и Трън ще пътуват с два автобуса към връх Бузлуджа за традиционния митинг-събор на БСП

Социалисти от общините Брезник и Трън ще вземат участие в традиционния митинг-събор на БСП, който ще се проведе на връх Бузлуджа. Това съобщи за Zapadno.com Адриан Скримов от структурата на БСП-Перник.

Около 80 човека от Брезнишко и Трънско ще пътуват с два автобуса за събора, който ще се проведе на 29 юли. Над 700 социалисти от област Перник ще се съберат на връх Бузлуджа, като броят им вероятно ще нарасне до събота. Желаещите да вземат участие в събора продължават да се записват в централния клуб на БСП в град Перник, допълни Адриан Скримов.

Правим организация за събитието, така че да отидем заедно максимален брой членове
и симпатизанти. Подсигурен е организиран транспорт от всяко едно населено място, така че всеки, които иска да може да се включи, каза общинският лидер на БСП-Перник Кирил Леонов.

Тази година се навършват 126 години от началото на организираното Социалистическо движение в България. Митингът-събор на Бузлуджа се организира от Националния съвет на БСП. През 2016 година, когато беше отбелязана 125-годишнина от създаване на Левицата, на върха се събраха 50 хиляди социалисти.

Виж също...

Loading...