Полицаи и антимафиоти иззеха контрабандни цигари и тютюн от дом в брезнишкото село Велковци и къща за гости в трънското село Бусинци

Полицаи и антимафиоти иззеха контрабандни цигари и тютюн в Брезник и Трън, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Перник.

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Перник, колегите им от териториален сектор „Борба с организираната престъпност“ и представители на РУ-Брезник проверили къща в брезнишкото село Велковци, обитавана от двама мъже с постоянен адрес столицата. Намерени и иззети са 2600 къса саморъчно направени цигари без бандерол и около 400 грама кафеникава ситнонарязана листна маса със специфичен мирис на тютюн. Срещу 54-годишният Н. Х. и В. Т. на 31 години е започнато административно-наказателно производство и работата продължават служители от РУ-Брезник.

Около един килограм тютюн е иззет от къща за гости в трънското село Бусинци. Полицаи от РУ-Трън посетили имота, собственост на 61-годишнят Н. Г. по сигнал за семеен скандал. При извършената проверка е открит плик с около един килограм суха листна маса с кафеникав цвят и мирис на тютюн. Срещу 61-годишният  мъж е започнато досъдебно производство. Работата по разследването продължава.

Виж също...

Loading...