Поставиха табела, която забранява преминаването покрай рушащата се сграда на бившия техникум “Владо Тричков” в град Трън

Община Трън постави забранителна табела с надпис “Опасно! Преминаването строго забранено!” на оградата на бившата строителна гимназия “Владо Тричков”, която е по-известна като бившия техникум в пограничния град, предаде репортер на Zapadno.com.

Табелата е поставена превантивно и не е свързан с инцидент. От всички страни на сградата има опасност от падащи керемиди от покривната конструкция. Това каза председателят на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев.

В общинската администрация се обмисля частичен ремонт на покрива, но на този етап се търсят финансови средства за осъществяване на идеята. Професионалната гимназия по строителство и архитектура “Владо Тричков” беше закрита преди около 10 години заради малкия брой на ученици. Навремето Строителния техникум е бил авторитетно и предпочитано учебно заведение и е привличал много ученици под покрива си. В момента сградата пустее и се разпада.

След закриване на Професионалната гимназия по строителство и архитектура в град Трън остана единственото училище на територията на пограничната община – СУ “Гео Милев”.

Виж също...

Loading...