Областната администрация на Перник се включва в кампанията на БТВ “Да изчистим България заедно” с мотото “Играем чисто! България един отбор”

“Играем чисто! България един отбор” е мотото, с което и областният управител участва в Националната среща на партньорите на кампанията “Да изчистим България заедно”, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Областният управител Ирена Соколова участва в националната среща на партньорите на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно”. Познатите лица от ефира на bTV заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-министрите на околната среда и водите, земеделието, храните и горите,  образованието, представители на Министерството на земеделието и храните и това на младежта и спорта, областни и общински администрации, неправителствени организации, бизнеса и медиите дадоха старт на подготовката на кампанията. Тази година мотото на зелената инициатива е: “Играем чисто! България един отбор”. За пръв път голямото чистене ще бъде през есента – на 16 септември. Изборът на есенна дата за провеждането на инициативата цели да посрещането на зимния сезон в чиста България и да възпрепятстването на негативното въздействие, което оказват върху околната среда, затрупаните под снега отпадъци.

И през 2017 година Областна администрация-Перник ще се включи в инициативата, целяща да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. „Кампанията обединява за седми път институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. И в Област Перник желаем да играем чисто, да покажем колко силен и задружен е нашият отбор и да направим така, че всички да живеем в една подредена, приветлива и чиста околна и социална среда”, заяви Соколова.

От старта си досега, каузата „Да изчистим България” е получила подкрепата на над 1 355 000 доброволци от цялата страна, по данни на областните администрации. За същия период по информация от Министерството на околната среда и водите са събрани близо 82 000 тона отпадъци, а от картата на България са изчезнали над 7 300 нерегламентирани сметища и замърсени зони.

Виж също...

Loading...