Членовете на пенсионерски клуб “Любаш” вдъхнаха нов живот на стария магазин в брезнишкото село Кривонос

Пенсионерски клуб “Любаш” в брезнишкото село Кривонос е най-новият в община Брезник. Клубът е учреден преди 2 месеца, а от около един месец възрастните хора на Кривонос вече имат помещение, в което да провеждат срещите и празниците си. Клубът носи името на близкия връх и планина Любаш. Всеки един от членовете на клуба дава от себе си, за да придобие мястото за сбирки приветлив вид, предаде репортер на Zapadno.com.

С решение на Общински съвет-Брезник бившият магазин в центъра на селото беше отстъпен за ползване от наскоро учредения пенсионерски клуб. Идеята за учредяване на клуба е на всички членове, които са около 25. “По принцип се води активен живот. Хората се събират на това място по три пъти в седмицата, чакайки магазина, който е подвижен и обсъждат всички въпроси. Тук се провеждат мероприятия – рожденни дни, именни дни. Тук се създава организация за посещение на разни места в околностите на селото и в района. Ходи се до Ждрелото на Трън, ходи се до манастира в Гигинци и други места. Така че животът на хората тук е доста интензивен и имаха нужда от една такава организация, от едно такова помощение, в което да знаят, че е тяхно.”, сподели Ценко Миленков от Кривонос.

Табелата над входа на клуба вече е поставена, но освежителните и ремонтни дейности на помещението продължават. Те се извършват от всички членове на пенсионерския клуб. Най-възрастният член на клуба е на 84 години.

След като разбрали, че Общинският съвет е решил помещението да се отстъпи за нуждите на пенсионерски клуб “Любаш” се събрали да се почерпят с ракия. Хората са благодарни за разбирането, което мини парламента на Брезник е проявило и гласувало да имат свое помещение. Когато ремонтът приключи те ще поканят председателя на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова.

Виж също...

Loading...